Lyssna på Birger Sjöbergs visor

Album på Spotify

Visor På YouTube

John Ulf Anderson tolkar Birger Sjöberg

I slutet av 2012 utkom CD med John Ulf Andersons egna tonsättningar av Birger Sjöberg.

11 dikter av Sjöberg finns med på skivan, t ex Skrivaredans, I lärdomskvarteret, Cantilena communale, Min fordran är ej ringa, Drömmar famnas.

Olof Buckard skriver i konvolutet bl a: ”När John Ulf gav hals som baby avlyssnade mamma Ruth sonora inslag som varslade om något kommande kantabelt. John Ulf behövde aldrig söka sig till visan. Den sökte honom…..” Läs vidare här »

Skivan, producerad av Ladybird AB, kan beställas hos sällskapet – kontakta Margareta Midgard för mer information.

Den första gång jag såg dig

Den första gång jag såg dig, det var en sommardag på förmiddan, då solen lyste klar, och ängens alla blommor av många hundra slag, de stodo bugande i par vid par. Och vinden drog så saktelig, och nere invid stranden, där smög en bölja kärleksfull till snäckan uti sanden. Den första gång jag såg dig, det var en sommardag den första gång jag tog dig uti handen.

Den första gång jag såg dig, då glänste sommarskyn, så bländande som svanen i sin skrud. Då kom det ifrån skogen, från skogens gröna bryn liksom ett jubel utav fåglars ljud. Då ljöd en sång från himmelen så skön som inga flera; det var den lilla lärkan grå, så svår att observera. Den första gång jag såg dig, då glänste sommarskyn så bländande och grann som aldrig mera.

Och därför när jag ser dig, om ock i vinterns dag, då drivan ligger glittrande och kall, nog hör jag sommarns vindar och lärkans friska slag och vågens frus i alla fulla fall. Nog tycker jag ur dunig bädd sig gröna växter draga med blåklint och med klöverblad, som älskande behaga, att sommarsolen skiner på dina anletsdrag, som rodna och som stråla och betaga.